ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΟΥΦΛΕ

Πατάτες Σουφλέ


ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΟΥΦΛΕ

Υλικά:


  • 2 κιλά πατάτες κομμένες ροδέλα
  • Μισό κιλό μπέικον κομμένο καρέ
  • 20 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 600 ml κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την εργασία μας βάζοντας μια φριτέζα με μπόλικο αραβοσιτέλαιο να κάψει αρκετά.
Βουτάμε τις πατάτες μέσα μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να τηγανίζονται.
Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Έχουμε έτοιμο το μπέικον, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. 
 Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά και σωτάρουμε τα τρία υλικά μέχρι να μαραθούν αλλά να κρατήσουν το χρώμα τους τα πράσινα. 
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί , ανακατεύουμε το μείγμα τού μπέικον και "σκεπάζουμε" με το τυρί. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 190 βαθμούς.

Αθήνα Σουβλάκια



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

%