ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ 

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ



ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μοσχαράκι ελιά η σπάλα κομμένα σε κομμάτια των 150 γρ. περίπου
1 κ.σ. βούτυρο (βιτάμ ή φυτίνη)
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
10 μπαλάκια μπαχάρι
2 λίτρα ζωμό βοδινού
1/2 κ.σ. αλάτι
Πιπέρι στη μύτη του κ.σ. 
Για το τέλος:
Τον χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάζουμε την κατσαρόλα μας σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα δύο έλαια.
Το αφήνουμε να κάψει καλά και τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος. 
2.  Μόλις θωρακιστούν κι από τις δύο πλευρές, ρίχνουμε μέσα τα σκόρδα και το μπαχάρι.τα          γυρίζουμε λίγο με ξύλινη κουτάλα να αφήσουν τα  αρώματά τους. 
3. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τον ζωμό.
4. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να τρυπάμε το κρέας  με το πιρούνι και να βγαίνει εύκολα.

5. Όταν είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τα κομμάτια τού κρέατος προσεκτικά να μη διαλυθούν και σουρώνουμε το ζουμί.
6. Έχουμε ανακατέψει σε ένα μπολάκι το χυμό λεμονιού , το ξύσμα και το κορν φλάουρ.
7. Τοποθετούμε μια κατσαρολίτσα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ζουμί που σουρώσαμε.
8. Αφού βράσει, προσθέτουμε το διάλυμα λεμονιού και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη να μη σβολιάσει.
9. Στη συνέχεια τοποθετούμε προσεκτικά μέσα στο ζουμί, το κρέας, αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει και ....
ΤΟ ΛΕΜΟΝΆΤΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ!!!
TIPS:
Μπορείτε στο στάδιο του σωταρίσματος να προσθέσετε και διάφορα λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως καρότα, κολοκυθάκια, σέλερυ κ.α.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας

%